Dacă tu sau cineva știi că suferă de simptome de anxietate, schimbări de dispoziție, depresie ușoară, atacuri de panică sau gânduri obsesive, acest articol ar putea fi ceea ce căutați.
Orice stare mentală disfuncțională este adesea rezultatul unui creier care este blocat în starea Beta a activității creierului. Aceasta este starea asociată cu gândirea excesivă, stresul, gândirea negativă și reacțiile de supraviețuire față de lumea exterioară. Este, de asemenea, starea asociată cu anxietatea și alte stări psihice disfuncționale.
Anxietatea și alte stări mentale disfuncționale sunt asociate cu niveluri ridicate de activitate BETA la nivelul creierului.
Este greu să treci de la anxietate sau depresie în optimism sau liniște … dacă creierul rămâne în Beta. Activitatea Beta cerebrală, printre altele, nu este un lucru rău sau dăunător. Activitatea Beta reprezintă funcționarea normală a creierului în timpul zilei atunci când sunteți în stare de alertă, în stare de maximă concentrare și foarte focusat.
Cu toate acestea, prea mult dintr-un lucru bun este rău. Trebuie să treceți periodic de la Beta în Alfa (caracterizat de sentimente de liniște, calm, relaxare, o detașare de la critica interioră și o perspectivă pozitivă). Nenumărate studii au arătat că creșterea activității alfa oferă o scutire de stări psihice disfuncționale și o experiență de liniște și relaxare mai mare.
Mulți oameni încearcă meditația ca o modalitate de a introduce mai multe perioade de unde Alfa. Dar, meditația tradițională poate fi dificil de stăpânit ceea ce crează o problemă pentru efectele și beneficiile la distanță în timp.
“Stările psihice disfuncționale” se referă la un mod diferit de interpretare a lumii din jur. În stările din Alpha, Theta și Delta cerebrale, nu mai vezi lumea ca un loc în care trebuie să fii întro alertă continuă. Te relaxezi și observi lumea dintr-o perspectivă mai liniștită, plină de bucurie, creativă și intuitivă.
Fiecare persoană este diferită, dar dacă dezvoltă capacitatea de a relaxa și de a controla creierul prin meditație sau alta metodă, atunci se poate atinge o stare de relaxare imediată și durabilă a organismului. Această relaxare crește exponențial în timp, în timp ce își continuă practica. Este un pas uriaș în direcția cea bună.
Există mai multe metode de relaxare a creierului în funcție de preferințele fiecărei persoane. Mișcarea în aer liber, muzică, meditație, sport, yoga, somn scurt (3-5-10min) etc.
Trebuie să începi undeva și să ai perseverență și răbdare.